søndag 8. november 2009

Mål for reisen

I morgen er den store dagen! Vi har nå tatt diverse avskjeder med både familie og venner i helga, og er så klare vi kan få blitt for å reise rundt i den store verden!

Om alt går etter planen nå, kommer ikke vi til å stå på norsk jord igjen før om seks måneders tid. De neste månedene kommer vi til å reise i mange ukjente land, der vi ikke har peiling på hva vi kommer til å oppleve. Det eneste vi vet, er at det kommer til å bli opplevelser vi vil huske for resten av livet. Forhåpentligvis mest gode, men det er stor sannsynlighet for at det blir noen ikke fullt så gode opplevelser også. Det er sjansen man må ta på en slik tur…

For de som ikke kjenner begge to så godt, er vi altså et kjærestepar som har valgt å ta et år fri sammen. For å få til denne turen har vi jobba harde arbeidsuker over et halv års tid, med kun en ukes sommerferie, så vi er rimelig klare for en real ferie nå!

Kenneth har bodd trygt hjemme hos foreldrene sine i alle sine 21 leveår, og er nå klar for å ta skrittet ut i den store verden. Han kan virkelig også trenge en ordentlig pause fra Meny Eiktoppen, der han har jobbet sammenhengende, med maks 3 ukers fri, siden han var 13 år. Imponerende! Lurer virkelig på hvordan Meny Eiktoppen skal fungere uten han. Ellers er han en engasjert og sosial kar med mange drømmer og ambisjoner.

Ingeborg er fra en gård i bygda Hof, og har de siste ukene virkelig fått smake på bondelivet (takk o. Åge!). Her har det vært alt fra rydding i platefelt, støvsuging i kornsjakter, til skilling og mating av kuer. Alt for å kunne være lenger på reise! Hennes litt mindre illeluktende og varmere jobb er på Gamle Eidsfoss Kro, der hun har jobbet som servitør i halvannet års tid. Ingeborg har vært ute og reist et par måneder før, men har enda ikke greid å finne et passende studie, men dette blir nok den siste store reisa på en stund da.

Sammen håper vi å oppleve masse moro, spennende, romantisk, vakkert og eventyrlig. Vi har satt opp noen mål for turen som vi håper kan gå i oppfyllelse:

Mål for reisen : Offisiell liste – to do list
- Gå opp til Machu Picchu
- Vandre på den kritthvite stranda på Boracay
- Dykke og snorkle masse:
• Great Barrier Reef (Australia)
• The Cayes (Belize)
• Lære oss navnene på forskjellige skumle haier, Djevel rokker, Skillpadder, Delfiner og diverse fargerike fisk!
- Lære spansk (hvert fall så vi greier oss rundt i Mellom og Sør-Amerika)
- Lære oss litt salsa.
- Se en aktiv Vulkan (I Mellom Amerika har vi lest det er mange vulkaner…)
- Surfe, kanskje først og fremst i Australia (eller hvertfall prøve!)
- Cruise i Karibien (piratskip?)
- Rafting
- Se gamle Mayaruiner.
- Ha vært på Hawaii, i Hollywood og i Las Vegas (bare for å kunne si at vi har vært der)
- Bli brune! :P

Vi er klare for palmesus! :D

4 kommentarer:

Vivian sa...

Ønsker dere begge en kjempetur. Kommer til å følge bloggen dere nøye.

hvorfor ikke... sa...

GOD TUR; INGEBORG OG KENNETH!!!
Glad for at vi kan følge med...og det kommer vi til å gjøre:)!

Kjempespennende! Alle gode ønsker fra tante Torunn og onkel Ole.

Guttorm sa...

God tur!! Kos dere maks og oppdater bloggen ofte, det blir veldig spennende å følge med på reisen deres:)

Mor Hilde sa...

Det var godt for oss to mammane Anne Berit og Hilde å få kjøre dere to reiseklare til Gardermoen idag. Vi er enige om at dere er to flott unge med sunn fornuft og at dere er godt rustet for den store verden. Vemodig å ta farvel naturlig nok - men stolte over at dere skal utforske verden. Måtte hell og lykke følge dere, og turen bli en skikkelig "once in a lifetime" opplevelse!