mandag 26. oktober 2009

Nesten ferdig med forberedelsene!

For at dere skal få en liten forståelse av hvordan man planlegger en slik jorda-rundt reise, legger vi ut ulike forberedelser vi har gjort:



1. Vaksiner: Hepatitt A og B, Tyfoidfeber, Gulfeber og Ducoral(drikkevaksine)
2. Visum: Vi trenger ikke visum med den planlagte lengden vi har i de forskjellige landene, men vi trenger å fylle ut en søknad på nettet for å komme inn i Australia og USA.
3. Reiseforsikring: Gouda eller Europeiske. Er dyrt med reiseforsikring når man skal dra på en så lang tur, men det er jo helt nødvendig!
4. Flybillett til første destinasjon: Vi har valgt å ikke kjøpe en vanlig jorden-rundt-billett, og har heller kjøpt en enveis billett til Bangkok, så tar resten derfra.
5. Utstyr som er greit å ha: Ordentlig reisesekk (80 liter), silkelakenpose, reisehåndkle(som tørker fort), vakumpakkeposer, myggnett, forskjellige tabletter, adapter, førstehjelpssaker, kamera, mp3-spiller osv
6. Andre småting som: research om de landa vi skal til, lage reiseplan, sette opp et reisebudsjett og ikke minst det å snakke med andre om turen og glede seg til den!
7. Og til slutt ... masse masse jobbing: Man må jo ha penger for å dra på en sånn tur :P

Når det nå bare er 2 uker igjen til avreise, er vi heldigvis godt på vei med alt dette. Det eneste vi skal kjøpe nå er denna dyre reiseforsikringa, så er resten i boks!

Forrige uke fikk vi også tid til litt pepperkakebaking (i oktober, ja, du leste riktig). Vi går jo glipp av all førjulstida her i Norge, så vi har tatt en liten forsmak på dette med pepperkaker og Hamar og Lillehammers julebrus. Det kommer jammen til å bli rart og ferie jul i Australia!



 

4 kommentarer:

Ivar Eliassen sa...

Nå gleder vi oss til Julaften Kenneth =)

Hilde Marianne sa...

Det er bra dere tar en slik reise mens dere har mulighet til det. Dette blir en reise som vil gi minner for livet! Så får vi her hjemme reise med dere på bloggen og drømme litt.....

Arne sa...

Dette skulle jeg ha opplevd selv..... God tur og de beste ønsker om turen.

Anonym sa...

veldig interessant, takk