lørdag 12. juni 2010

Er målene våre oppnådde?

Før denne Jorda-Rundt reisa vår satt vi opp en del mål vi gjerne ville oppnå ved denne turen. Nå er det på tide å se hvilke vi har oppnådd, og hvilke vi må spare til neste tur ;)


MÅL OPPNÅDD:

- Vandre på den kritthvite stranda på Boracay
Boracay er kjent for en helt fantastisk fin strand, og den skuffet oss ikke. Lengter vi her hjemme til en vakker strand med turkist vann, er det nettopp Boracay vi tenker på…


- Dykke og snorkle masse:
• Great Barrier Reef (Australia) – Her fikk vi både dykket og snorklet, og sett både hai, skillpadder og rokker. Synd dette revet er i ferd med å bli ødelagt!
• The Cayes (Belize) – Disse øyene fikk vi dessverre ikke vært på, selv om vi dro igjennom Belize, men på Utila var ikke dykkinga så verst heller.
• Lære oss navnene på forskjellige skumle haier, Djevel rokker, Skillpadder, Delfiner og diverse fargerike fisk! – Vi kjøpte oss et fiskekart på Utila, og ellers har vi lært litt navn her og der.


 


- Lære spansk (hvert fall så vi greier oss rundt i Mellom og Sør-Amerika)
Vi hadde 3 ukers spanskskole i Antigua, Guatemala. Selv om vi ikke snakker flytende spansk, har vi lært mye om oppbygginga av språket, og har lært mange ord som vi også hører her i Norge fra tid til annen, men som vi ikke har visst hva betydde før.



- Lære oss litt salsa
SALSA! Det er en utrolig spennende dans! Synd vi ikke har så mye av det i Norge. I Antigua, Guatemala erfarte vi at etter kun 6 privattimer hadde vi det gøy på dansegulvet og danset med andre mer erfarne uten at det gjorde noe.

- Se en aktiv Vulkan (I Mellom Amerika har vi lest det er mange vulkaner…)
Vi har faktisk sett flere enn en, men det er bare en vi har klatret helt opp på og sett rennende lava. Vulkanen Pacaya i Guatemala buldret og bråket da vi gikk opp, og ned fra vulkanen rant en elv av lava. For bare en uke siden hadde denne vulkanen ordentlig utbrudd, som drepte en reporter og fikk hele Guatemala City askelagt. Skummelt å tenke på!



- Surfe
Det er mange steder på veien vi har hatt muligheten til å surfe, men da vi kom til Hawaii følte vi at dette virkelig var stedet! Ei Hawaiisk dame lærte oss trinnene for å komme opp på brettet og hvilke bølger å se etter. Veldig artig å få prøvd!


- Se gamle Mayaruiner
Dette punktet har vi hvert fall lykkes i å oppnå. Vi endte med hele 6 mayaruiner i 4 forskjellige land( 5 på 10 dager). Vi har lært utrolig mye vi ikke visste om mayaenes verden, og kanskje dere der hjemme har lært litt og?



- Ha vært på Hawaii, i Hollywood og i Las Vegas (bare for å kunne si at vi har vært der)
Alle stedene er besøkt! Dette er steder man hører mye om, og som man gjerne danner seg et bilde av før man kommer dit. Hawaii viste seg å være enda finere enn forventet. Hollywood var veldig oppskrytt, ikke stort mer enn en gate med stjerner på gangfeltet. Las Vegas var et evig stort lekeland for voksne, og absolutt verdt et besøk en gang i livet!



 - Bli brune!
Joda, vi var ganske brune etter en het jul i Australia, men da vi møtte på snø i ørkenen til Las Vegas ble vi fort litt blekere. Ellers har vi solt oss litt her og der, men Mellom-Amerika har dessverre ikke så stabilt vær som Asia og Australia.



MÅL IKKE OPPNÅDD:

- Gå opp til Machu Picchu
Dette var et av de store måla på turen! Vi skulle jo egentlig dra til Peru mot slutten av reisen, men pga ødeleggelser av flom ved InkaTrailen og dyre flybilletter måtte vi slå det fra oss.

- Cruise i Karibien (piratskip? yarr)
Vi har forstsatt en drøm om et cruise, men vi fikk nå hvert fall hvert på en 3 dagers seiltur i Australia.

- Rafting
Flere steder har vi sett at dette er mulig, men vi gadd ikke betale så mye for det. Hvorfor ikke gjøre det her i Norge isteden? Vi har da mange fine elver her og.


Så alt i alt kan vi vel si at det var en vellykket tur. Mesteparten av måla våre er oppnådd. Selv om Machu Picchu egentlig var et av de største måla våre, har vi opplevd utrolig mye annet som vi ikke hadde drømt om engang. Machu Picchu blir det tid til en annen gang =)


1 kommentar:

hvorfor ikke... sa...

Ja, dere har opplevd svimlende mye morro;) og lært mer enn et år på skolebenken ville gitt...tror jeg! Takk for at vi har fått følge dere på turen...har vært spennende det, også;)

Veldig hyggelig å hilse på deg "live" Ingeborg:))Tusen takk for en trivelig dag i går! God uke til begge to:)