mandag 7. desember 2009

Utforskning av Bohol på to hjul

Her er en liten film vi har satt sammen fra Malapascua. Håper den faller i smak ;)



Nå er vi tilbake i Cebu for å ta fly videre til Boracay i morgen. Det blir spennende! Vi har hørt veldig mye fint om denne lille øya, som ligger litt over en times flytur herfra.

De siste dagene på Bohol har vi blant annet vært med på lørdagens kveldsshow der vi opptrådte med firepoiene våre. De lokale ble meget imponerte og spanderte øl og dessert.



Bortsett fra fine dykkermuligheter og strender er Bohol mest kjent for Chocolate Hills og Tarsiers. Dette ligger litt inn på Bohol-øya, så vi leide like greit en moped og stoppet et par andre steder vi også hadde fått tips om å dra. Første stopp var hos en diger pytonslange på 250kg og som kunne sluke en hel 40kg gris. Den skulle visstnok være den største og lengste pytonslangen i fangenskap. Ivrig smatt Ingeborg inn i slangeburet for å kjenne på det myke slangeskinnet, mens Kenneth sto ute og dokumenterte det hele. ”Vokteren” til slangen var en oversminket ”mann” med miniskjørt og parykk. Han kunne faktisk fortelle en del om slangen på skandinavisk, når han ikke skrøt av skjønnhetskonkurransen han hadde vunnet med bikini i slangeskinn.


Videre kom vi forbi noen fine kirker og mye flott natur. Nå kjørte vi virkelig på bondelandet. Folk vinka og smilte, eller jobbet ute på rismarkene sine. Etter å ha kjørt igjennom The Manmade Forest kom vi omsider til Chocolate Hills, som er noen 30 meter høye fjellformasjoner dekket av gress. Det er ca 1300 slike åser som ser ut som de bare har poppa opp av jungelen. Besøkende kan gå opp på en av disse og få en fantastisk panoramautsikt over det vakre landskapet. Det var tydeligvis gamle koraller som hadde greid å forme disse toppene gjennom mange tusen år.








På veien tilbake kjørte vi innom Loboc for å se Tarsiers, som er kjent for å være verdens minste ape. De måler bare et par cm, og har veldig store øyne i forhold til resten av kroppen. Tarsiers lever egentlig veldig skjult inne i jungelen, men disse vi fikk se var fanget, og så ikke akkurat veldig livatte ut, men artig å ha sett dem likevel.


Etter 7 timer på moped, var vi glade for å ha funnet tilbake til Alona Beach, og kunne ta en deilig kroppsmassasje på stranda.

Samtidig som vi leverte mopeden bestilte vi en Delfin og snorkletur i dag morges, før vi skulle dra med båt til Cebu. Vi måtte opp klokka 5, for å komme av gårde ved soloppgang, og se delfinene. Vi er kanskje ikke så veldig fan av båtene de bruker her noen av oss, for de spruter og skvulper som bare det. Det hjelper dessverre ikke sjuka vi har pådratt oss den siste dagen, men det var artig å ha sett delfiner, og få snorkla litt mer i det krystallklare vannet her. Dette er det beste snorklestedet hittil. Det var et yrende liv. Alle mulige fisk og vakre koraller.




Det kommer også en film ut om Bohol om ikke altfor lenge… Enn så lenge, kos dere med julekakene!

10 kommentarer:

ivar sa...

hei det var veldig artig å snakke med deg og ikke minst se deg på skype, det har jo gått en måned siden dere reiste, det ser ut som dere har det kjempefint.

gleder meg til å se flere oppdateringer på blogg fra Boracay.

Direktør Skjauff :) sa...

Så helt ubeskrivelig nice ut! herlig altså!hmmm hakke ord, men flott dere koser dere :)

The_J-Man sa...

Ser vel greit fint ut det der ja!:) Kule filmer!! Er ikke misunnelig i det hele tatt, her er det jo bare "strålende" vær om dagen:P fint å se dere koser dere:)

Jaycup sa...

kenneth du ser for tynn ut, forventer ølvomm når du har vært der litt lenger ;)

Anne Karine sa...

Hei Kenneth!
Dette er jo bare fantastisk! Kos dere masse og vit at her hjemme er det regn og mørke! Det gjør vel ikke reisen mindre fin? Ha noen flotte dager!
Hilsen fra tante Anne Karine

Vivian sa...

Er bare fryktelig imponert over den fine bloggen deres. Filmene er jo bare så proffe. Gleder meg til hver oppdatering. Håper det ligger mye fint og venter her når vi kommer hjem fra Gran Canaria om en uke.
Ha det fortsatt fint! :o)

Lenamor sa...

Fikk et lite øyeblikk lyst til å fortrylle meg til en havfrue når jeg så den stilige filmen deres. Må være herlig og snorkle under vann å knipse og se på alle de artige fiskene som befinner seg der. Skjønner dere har det fantastisk! Dere er ganske tøffe som bare leier en moped og farter rundt på egenhånd. Dere må lære en masse. Reiseguider, dere må bli vettu. Her hjemme får vi skikkelig reisefeber når vi ser hvor fint dere har det. Bare så fryktelig synd at dere ferierer så langt unna ellers skulle vi gjerne tatt en tur på besøk, men da må man vel nesten ha minst to uker. Skulle det dukke opp noe rimelig så er det ikke helt uaktuelt, ellers har vi snakket om at vi veldig gjerne kunne tenkt oss en ferie i februar, mars. Lurer på en ferie til Tyrkia om vi ikke får til annet :). Kos dere videre. Vi tenker på dere. Kjempe Glad i dere. Klem Lena. Harald hilser også!

Kenneth sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kenneth sa...

Vi storkoser oss! Haha Jacob, vi faar naa se :P
Regner med at du Jorgen kommer aa blir med oss rundt naar vi er i mellom-amerika! Og Lena - Tyrkia?! Det er saa mange andre steder som er saa vilt mye finere =)

Guttorm sa...

Fett at dere har lagt ut et par filmer, blir ikke lite misunnelig av å se på heller da :-P

Ser ut som dere har det helt fantastisk, håper dere koser dere maksimalt! :-D