onsdag 30. desember 2009

Jul i Surfers Paradise

Surfers Paradise er en by med om lag 20 000 innbyggere, som ligger rett ved en kjempelang strand med fine surfebølger. Byen har også en rekke skyskrapere, og er et veldig populært festested blant unge. I området omkring Surfers er det også mange forskjellige fornøyelsesparker av alle slag, så dette bør jo være den optimale feriedestinasjonen … men vårt opphold startet ikke akkurat som vi hadde sett for oss.



Første dagen på Surfers måtte vi sjekke ut kl 10 om morgenen selv om vi kom kl 1 på natta dagen før. Når vi våkna tok vi inn på dorms (sovesal) isteden, fordi vi synes dobbeltrom ble altfor dyrt. Det var forskjellige gutte og jentedorms, så det var jo skikkelig kjipt. Kenneth synes dorms hørtes spennende ut, mens Ingeborg var litt mer skeptisk. Da de to dagene på dorms, hadde meningene våre tatt en helomvending. Kenneth synes det ble alt for rotete, illeluktende og ja.. dere kan jo tenke dere 8 aktive gutter på et rom uten for mye fokus på personlig hygiene. Mens Ingeborg synes dorms var helt ålreite overnattingssteder – hun fikk sitt eget skap, badet var greit rent, og folk var stille om natta.

Første turen ut i byen ble et lite sjokk for oss. Vi visste jo at Australia var dyrt, men etter de latterlig lave prisene på Filippinene virka dette helt sinnsykt! Frokosten ble en yoghurt og en banan fra supermarkedet, før vi gikk inn på et kjøpesenter og fikk kjøpt vår første Lonely Planet bok for turen. Det var virkelig rart å være tilbake i et land som lignet Norge – hele første dagen gikk vi og deppa og lengtet tilbake til Asia.


Det var dessverre ingen billige flybilletter til Bali (ja, vi sjekka), så vi tok oss derfor heller en spasertur til en kino som skulle ligge i nærheten. Som om ikke dagen kunne bli noe verre, viste dette seg å være en Art Cinema, der det bare var ukjente filmer. Desperate etter å få noe annet å tenke på valgte vi den billigste (The Timetravelers Wife) og satt oss til rette.



Filmen var heldigvis mye bedre enn forventet, så vi gikk til sengs litt lettere til sinns.

22. desember kjøpte vi billett til Sea World, som var en svær park full av havets skapninger – både store og små. Her fikk vi både med oss pingvinmating, et veldig imponerende delfinshow, piratshow, isbjørner, djevelrokkmating og forskjellige typer hai. Høydepunktet var nok kanskje Shark Bay, som var et enormt basseng/akvarium med allslags haier, rokker og fisk. Disse kunne vi både kikke på ovenifra og under vannet i store glassvinduer. Ingeborg var stum av beundring – det var nesten litt som å dykke, bare litt tryggere og tørrere, og med et kamera i hånda.








På kvelden fant vi ut at hotellet vårt hadde et felles kjøkken, så vi lånte tallerken og bestikk, og lagde et deilig pastamåltid med masse sopp! Mmm! Deilig og endelig få ordentlig sopp igjen, det har vi savna.

Lille julaften hadde vi bestilt et dobbeltrom på samme hotell for tre netter, siden det var jul =) Vi lå et par timer på stranda, og gjorde unna litt juleshopping. Vi måtte jo ha en deilig frokost til julaften. På kvelden hadde vi meldt oss på en Wicked Club Crawl, som går ut på å bli vist rundt på 5 forskjellige utesteder sammen med en hel haug andre folk. Det var veldig hyggelig, vi traff noen svensker som vi hang med utover kvelden.


Julaften her i Australia virket som en hvilken som helst annen dag for oss. Matbutikken var åpen til 9 på kvelden, og folk var ute og rava i gatene til sent om natten. Det ble ikke mye julestemning bortsett fra den vi laga sjæl. Tre Nøtter til Askepott og den halvlitern med norsk julebrus vi hadde tatt med hjemmefra. Kenneth hadde også anskaffet noen julekaker så vi var berget ut dagen hvertfall=) Ellers ble julaften mye stress med bestillinger av bosteder videre oppover kysten. Folk sa nemlig det meste var fullt, siden det var jul og starten på sommerferien her. Etter all bookingen vår gikk vi på butikken og kjøpte inn ingredienser til vår store julemiddag. Deretter satt vi oss sammen med noen tyskere og en engelskmann vi hadde møtt et par dager før og spiste noe slags kjøtt med sopp, løk, grønnsaker og saus ved siden av. Poteter synes vi tok for lang tid, så tilbehøret ble nudler! – JA, vi savna maten hjemme! Det var derfor veldig koselig for oss begge å få pratet med familien vår på telefonen.



Pakkeåpninga vår skjedde på balkongen vår, der vi også åpna julebrusen, det var stas! Vi hadde også kjøpt et bittelite pepperkakehus, men det ble bare stående til pynt siden det ikke smakte pepperkaker i det hele tatt! Den rareste julaften vi noen gang har hatt!



Første juledag var det meste stengt, så vi stakk på stranda og lå der en stund. Klokka fem hadde vi booka tennisbanen på hotellet, og Ingeborg, som ikke hadde prøvd før, synes dette var veldig spennende. Kenneth måtte løpe å hente baller utenfor nettingen i hytt og pine, men til slutt fikk da Ingeborg til et par server. Til middag hadde vi kjøpt inn til taco (sånn som vi har i Norge), det var også en smak vi savna fra Norge.



(utsikten fra hotellrommet)

Andre juledag var det på tide å dra videre til Brisbane. Det er en storby med 1,8 mill innbyggere, med Brisbane River som slynger seg igjennom hele byen. Vi hadde bestilt rom på et koselig hostel kalt Aussie Way litt utenfor sentrum. Den hadde et lite svømmebasseng og et fint kjøkken. Etter en kjapp tur til sentrum tok vi oss en tur på kinoen som lå et par minutter unna. Kinoen var veldig fin – man kunne til og med kjøpe med seg vinflasker og annen drikke og ta med inn i kinosalen. Vi kjøpte heller en stor popcorn, og storkoste oss på filmen, Avatar, som var over all forventning!


Dagen etter ville vi se litt mer av Brisbane, så vi spaserte inn til sentrum og gikk til en fin botanisk hage ved elvebredden. Deretter kom vi forbi et svært svømmebasseng med en menneskelagd sandstrand midt inni byen. Vi hadde dessverre ikke med oss badetøy, så vi satt oss heller ned med en maiskolbe og dyppa tærne i vannkanten. Queensland Museum virket veldig interessant (siden det var gratis), så vi tok en tur og leste masse funfacts. Merkelig nok ble vi veldig daffe i Brisbane uten å gjøre så veldig mye. Vi tok en rolig kveld siden vi skulle tidlig opp kl 6 dagen etter.





Fraser Island skriver vi om i neste innlegg, ellers blir det veldig mye på en gang her siden vi er så trege.. men bare så dere vet det, så er vi nå på Rainbow Beach på Fraser Coast, og skal feire nyttår i en by som heter Mackay ikke langt fra Whitsunday Islands.

5 kommentarer:

Anne Berit sa...

Hei kjempe koserlig og få oppdatering på ossen dere har det.Det er veidig bra at dere trives bedre nå.Her hjemme er det 18 kullegrader.Så dere får kos dere masse videre.Vi snakkes sammen en dag.Vi er veldig glad i dere. Skal hilse fra pappa og Agnethe. Stor juleklem fra mamma.

Hilde sa...

Hallo kjære dere - godt å høre nytt! Artig å se og høre fra opplevelsene i Australia! Godt at det første sjokket har lagt seg - høres ut som det er masse flott å se og utforske langs østkysten der dere er.
Er ikke så veldig glad for kulda og snøen her - men må innrømme at det er utrolig vakkert om dagen. Snødekte trær og sola som lager glitter ut over hele landskapet er flott å se på! Ellers nyter vi å ha juleferie og hygge med familie og venner.
Lykke til videre på reisen. Kos dere og tace care! Tenker masse på dere! Klem

Meny Eiktoppen sa...

Godt nytt år til dere begge fra oss i posten på meny eiktoppen

Anonym sa...

Hei!

Så mye spennende,utfordrende og moro!Dere er heldige.Jeg ønsker dere et riktig godt nytt år og mange flotte opplevelser videre!
Vi gleder oss over deres glede over å få oppleve alt dette.

Varme klemmer til dere begge fra Inger Johanne

Lars Jørgen sa...

Takk for hyggelig melding - godt nytt år til dere også. Synd at det er regn hos dere da, selv om det er varmt... (iflg. The Daily Mercury). Skal vist regne i Mackay ut helgen, men blir fint til mandag. Her er det meldt under 10 minus hele neste uke også, så vi blir nok vant til kulda. Hilste Torfinn og Sigbjørn som jeg fikk beskjed om ;)