torsdag 11. februar 2010

Antigua - spansk, salsa og sekstiseks-årsdag.

Det er virkelig deilig å kunne være på samme sted i mer enn to netter til en forandring! Vi har funnet oss greit til rette i byen her. I Antigua er det litt vanskelig å finne tilbake til steder, siden gatene er veldig like. Små, sjarmerende murhus tett i tett i ulike farger ligger på hver side av brosteinlagte gater. Flere gamle kirker ligger rundt på hjørner her og der, og ville blomsterbusker henger ned på de små fortaua. Virkelig idyllisk!

Etter å ha bodd på samme sted i 4 dager, bytta vi til et annet hotell, da vi skulle begynne på spanskskolen. Dette hotellet har bare japanere, så alle skilt og plakater er også på japansk. Flere har spurt oss: ”How did you end up her?”, men det var altså eiern av spanskskolen som ville finne et greit og billig hotell med kjøkken til oss.

Vi gjorde omfattende research på lørdag ved å besøke samtlige spanskskoler som ble nevnt i Lonely Planet, men endte opp med en som ikke sto der i det hele tatt. På søndag var vi veldig i tvil om hvor vi skulle studere, og var på nippet til å sende mail til en skole med veldig fine, store leiligheter. Vi synes nok egentlig den var litt for dyr, men tanken på å kunne ha sin egen leilighet med TV, internett og bad var veldig forlokkende.

Da vi var ute og gikk dagen før, snakka vi med en lokal gutt som hjalp oss å finne noen steder, og da vi våknet på søndag satt han utenfor med pappan som tydeligvis jobbet på en spanskskole. Vi var ikke så keene på den skolen i utgangspunktet, men endte opp med å forandre mening totalt da vi fikk prate med eieren, Marcus. Han var en 65 år gammel kjernekar som ga oss en god pris. Han var tydeligvis også en god selger, siden vi plutselig skrev under på spanskkurs for tre uker på hans skole.

Mandag morgen var begge veldig spente på hvordan dette skulle gå. Vi har jo ikke gått på skolen på flere år! Marcus ventet utenfor hotellet vårt for å følge oss til lærerne våre. Skolen har ikke noen lokaler i seg selv, men de bruker en liten restaurant der vi sitter to og to ved små bord (For de som ikke skjønte det, har vi undervisning en og en, altså privatundervisning). Kenneth fikk en livlig kar som het Erick. Han snakket godt engelsk og hadde til og med hatt en kjæreste fra Norge. Ingeborg fikk ei 30 år gammel koselig dame som het Judith, men hun kunne nesten ikke engelsk, så her var det rett på spansk fra første stund!

Vi har skole fra 09.00 til 13.00, og lærer først litt grammatikk, også er det en del med litt prating. Det er mye å sette seg inn i, men heldigvis er en del av orda litt likt engelsk eller norsk (f.eks: gratis=gratis, escribir=å skrive osv..). Når vi er ferdig får vi gjerne hjemmelekse der vi skal lage 10-20 setninger til neste dag, og lære en del gloser eller verb.

For å spare penger drar vi på supermarkedet eller på markedet og kjøper inn ingredienser til å lage vår egen mat. Ellers blir det en del spansklesing.

På mandag var vi ute på en hyggelig restaurant med livemusikk. Musikken her i mellom-Amerika er bare helt fantastisk fengende! Begge to har lyst til å lære seg gitar etter dette. Til og med damene på over 70 er med og synger og tramper takten i gulvet.

I går møtte vi også et par andre studenter på en salsaklubb, og fikk gratis salsaopplæring. Ingen av oss har gjort dette noe særlig, men instruktøren begynte med det grunnleggende, så det var ikke noe vanskelig å få det til. Deretter danset vi i par og prøvde på litt snurring og greier. Vi skal tilbake dit i dag, det er visst noen profesjonelle der, så det kan jo bli spennende. For å lære litt mer, har vi også meldt oss på en privattime i salsa, som vi skal på i morgen klokka fem.

Før i dag tok lærerne med alle elevene og lagde overraskelsesselskap for Marcus som fylte 66, så vi var samlet til kake og tostadas ved hans hus.

(Marcus og oldebarnet hans, Josè)

Vi har tatt en liten pause fra bildetagningen da vi kom hit, så det blir nok bare et par bilder i dette innlegget.

Feliz cumpleaños Agnethe! (Gratulrerer med dagen, Agnethe!)

3 kommentarer:

Hilde sa...

Så flott at dere er igang med spansken! Jammen service med personlig lærer og greier. Godt å høre at dere nyter å være i ro og har det bra i byen. Er helt enig i at den søramerikanske musikken er fantastisk. Så heldige som får lære salsa!
Her går vinteren sin gang. Kaldt, hvitt og klart. Det er lyst til halv seks om kvelden - og det er jo fantastisk. Ellers har vi liksom vennet oss til å kle oss og fungere i kulda. Det hender det er nede i minus 1 - da er det rene tropevarmen her...... Lykke til på skolen! Store klemmer til dere - venter her hjemme.....

Vivian sa...

Ser ut som dere har det fantisk bra! Bloggen deres er SÅ inspirerende. Lyser opp i hverdagen for en som sitter på hjemmekontor i en storby som Eidsfoss ;o)

Anonym sa...

Jeg bare lurte på ca hvor mye penger dere har brukt/tenkt til å bruke på denne turen?:) Jeg har lyst til å dra på backpacking neste år: ) Håper på svar!:-)