fredag 13. november 2009

Phi Phi

Etter to stille dager på Kata, var vi klar for litt mer liv på øya Phi Phi som ligger 2,5 time fra Phuket. Vi hadde begge vært der før, og synes den var såpass bra at vi ville gi den et nytt besøk. Allerede på båten traff vi tilfeldigvis på Bok, som vi kjente fra forrige tur, og han hadde mye nytt å fortelle. På brygga traff vi også kjæresten, Frida, fra Sverige, så vi planla å møtes senere samme kveld.



Vi booka like godt inn på samme guesthouse som forrige gang (Banthai), og kom oss ned på stranda. Vi var gjennomvåte av svette siden vi hadde gått rundt med den store sekken vår i den steikende varme sola. Akkurat da vi kom ned til stranda begynte det å regne.. nedtur! Folk forsvant og alt var plutselig veldig stille og annerledes enn forrige gang vi var her. Etter lunsj under tak, stoppa regnet og vi kunne ta en lang dukkert i det deilige vannet.

På kvelden gikk vi litt rundt, og endte opp på et sted som het Carlitos, og møtte Frida, Bok og et par andre kjente. Det var disse som hadde lært oss poiing, så det var gøy å se litt hvilke triks de hadde lært mens vi var borte. Det var litt rart å se bare noen av dem på dette stedet, for forrige gang var de en stor gjeng på Apache bar, der vi var vant til å gå. (Kommer tilbake med mer bilder fra fireshow senere)

I dag hadde vi bestemt oss for å stå opp tidlig, og finne en billig måte å komme til Maya Bay. Forrige gang var vi på en stor båt med veldig mange folk, og stramt opplegg, men vi var på jakt etter litt mer frihet. Vi kunne leie en longtailbåt+sjåfør for 1200 tbh (ca 240kr), men vi synes dette var altfor dyrt! Vi tenkte derfor det kunne være greit å få med to til, for å gjøre det billigere, men utfordringen var da å finne noen andre. Stranda var nesten tom, selv om klokka var 10, men etter en stund bumpa vi borti to New zealandere, Matt og Nathalie, som sto på et ”reisebyrå” og var i gang med å bestille en egen tur. De ville være med til Maya, så da dro vi!


Halvveis til Maya Bay fant vi ut at det kosta penger å komme inn på selve stranda, så vi bestemte oss for å bare ligge like utenfor stranda og snorkle litt. Stranda var veldig full uansett, så det var kanskje like greit. Vi fant oss heller en egen liten strand med utsikt bort mot Maya Bay – utrolig vakkert!




Som dere ser var det utrolig flott vann, turkist og fullt av liv. Sikten var passe bra, så vi fikk med oss mange stilige fisker. Korallene var også flotte å svømme over. Nathalie mistet fotlenka midt uti, den lå på ca 4 meter. Men det var ikke noe stress, for Matt skvatt ned og fant den!



Etter en times snorkling ville vi finne en fin strand å spise lunsj, men dette var ikke like lett, siden lavvannet gjorde så båten ikke kom til overalt. Det så ut som vi måtte spise lunsj i båten, men plutselig ropte Kenneth og pekte på en bitteliten, øde strand, og der endte vi opp. Her planla vi både hytte og et slengtau, så man lettest mulig kunne komme ut i den deilige sjøen. Stranda er nemlig bare synlig når det er lavvann. Dessverre fikk vi bare en halvtime der, og returnerte til Phi Phi.



Vi koser oss masse her nede, og håper dere gjør det samme hjemme i Norge! Vi setter veldig pris på kommentarene vi får ;) Enn så lenge, Hasta la Vista!

6 kommentarer:

Vivian sa...

Åååå - det ser utrolig deilig og eksotisk ut. Blir liksom ikke helt det samme med en liten tur til Gran Canaria før jul. Men pytt, pytt - det er tur til sol og varme det også ;o)
Ser ikke ut til at dere behøver noen oppfordring om å kose dere. Det fikser dere på egenhånd. Allikevel; nyt friheten , solen, varmen og alt mulig annet :o)

Lars Jørgen sa...

Høres fantastisk ut. Ellen oppdaget at dere hadde oppdatert i dag, så Anne Berit har allerede lest, og sender glad og fornøyd mange klemmer nedover. Det har enda ikke begynt å snø her hjemme - men er meldt sludd/snø i kveld.

Lenamor sa...

Hei kjære venner:) Prøvde å sende en hilsen tidligere, men hatt litt ustabilt nett her hjemme. Godt å høre dere er kommet trykt ned og at alt står bra til :). Ble vel en lang og slitsom flytur, men nå lever dere vel livet og bare koser dere i varmen. Åssen er formen Ingeborg? jeg har liggi hele uka, men på bedringens vei. Tatt det rolig og holdt mine baselusker for meg selv, hehe. Tenker det var spennende og komme tilbake til phi phi og treffe igjen gamle kjente. Kjempe moro å følge med på bloggen og lover og holde dere orientert om hva som skjer her hjemme, så lenge dere gjør det samme der dere er;) Her har det snødd for det meste hele dagen og lagt seg noen cm. Det positive er at det blir litt lysere ute. Gleder oss til å høre mer fra dere og får snakkes på skype en dag;). Vi ser frem til å besøke dere på nyåret hvis alt går som vi har tenkt. Dette har vi veeeldig lyst til å få til:). Ha det fint og pass på hverandre. Snakkes vi snart igjen. Glad i dere. Stooor klem lena. Hilser fra Harald også.

Ingeborg sa...

Saa koselig! Hehe, formen er bedre, bare hoster litt og snufser litt.. Var innom apoteket her og fikk noen vidunderpiller ;)
Vi er ikke helt vant til varmen enda da. Sover uten Air con naa, for det er billigst, saa vi sliter litt med sovnen, men ellers er alt helt supert!

Faar haape du blir frisk snart og Lena! Bra du tar det rolig ;)
Gran Canaria er bedre enn ikkeno det og ja, Vivian - dere faar ha god tur!

I kveld skal vi vaere med aa poie med ild, saa det blir spennende! Det kommer noen flere bilder senere, men nettet er saa tregt her, saa tar lang tid aa laste opp!

mor Hilde sa...

Kos dere bare videre!! Det er søndag og vi sitter inne ved peisen mens det blåser og regner ute. Snøen er heldigvis borte for denne gang. Det er ikke fritt for at vi lenger til varmere strøk - særlig når vi ser bildene deres...
Tace care og ha det fint!

Anonym sa...

ser ut som dere har det konge :) god bedring med snufsinga;) masse fine steder ser jeg! kos dere. Hilsen Jacob!