søndag 24. januar 2010

Reiseruta videre... første stopp Mexico!

I morgen (for oss), 24. jan, begynner den mest spennende delen av reisa vår. Vi skal ned til Mellom-Amerika og prøve oss på spansk. Kenneth har pratet mye om at han hadde lyst til å se noen gamle mayaruiner i Mexico, og endelig ga Ingeborg etter, så nå drar vi til Mexico! Vi bestilte flyreise til Cancun, som ligger på Yucatan-halvøya. Dette var en del billigere enn til Guatemala, så vi skal isteden reise langs kysten av Mexico ned til Belize, også inn i Guatemala.

Her er stedene vi fant mest interessante i de forskjellige landene, men vi får jo se om det blir akkurat hit vi reiser da. I alle landene i Mellom-Amerika unntatt Panama (-6), er vi 7 timer bak dere i Norge.

MEXICO: Reiser hit fra Los Angeles den 24. Jan. Ser mayaruiner og et par andre steder. Blir sikkert en ukes tid. Tidsforskjell fra Norge: -7 timer.
Cancun
Playa Del Carmen
Chichen Itza

BELIZE: Vi drar nok bare igjennom Belize, så maks et par dager der.
The Cayes: Belizes 290 km lange korallklippe og det lengste korallrevet på den vestlige halvkule. Her ligger det en øy kalt Caye Cauker med blant ant Crystal Cave.
Belize City: Landets største by, var hovedstad helt til oversvømmelser og en orkan gjorde så regjeringa måtte flytte hovedstaden mer inn i landet.

GUATEMALA: Drar til Antigua for å finne et par ukers spanskkurs. Er mulig vi ser Tikal på vei ned fra Belize, men vi får se. Blir der ca 1 mnd.
La Antigua: har blitt et av de mest populære stedene i Latin-Amerika for å studere spansk. Tre store vulkaner på 3700-3900 moh dominerer landskapet omkring byen.
Guatemala City: Byen ligger 1500 meter over havet på en fruktbar høyslette mellom vulkanene Fuego og Agua og er Mellom-Amerikas største by.
Tikal: Var en stor og mektig by under Maya tiden for 1000 år siden. Den har rikt utsmykkede bygninger og ligger i jungelen. Tikal kan dateres helt tilbake til 400 år f.kr.

HONDURAS: Har hørt det er litt uroligheter i landet, men vi har sjekka UDs landssider og det ser ut til at det går greit bare vi ikke er i de største byene og går ute om kvelden.
Copán: Var sentrumet av Mayaenes sivilisasjon og er nå over 1000 år gamle. De flotte ruinene har noe av den mest imponerende før-colombianske kunsten Mellom-Amerika har å by på.
Tegucigalpa (Tegus): Byen ble anlagt i 1578 som en gull- og sølvgruveby og ble hovedstad i landet fra 1880.
Bahía-øyene (Roatán/Utila): Palmesus og hvite sandstrender. Her er det veldig billig å dykke!

NICARAGUA: Blir her 1-2 uker, kommer an på hvor mye det er å gjøre, og hvor godt vi liker oss.
Granada: ble grunnlagt i 1524 av spanske kolonister, og er en koselig småby med brosteinsgater, hestevogner og fargerike hus.
Ometepe Den største øya i verden i en innsjø. Den ligger vakkert til og har en unik natur og enestående kulturarv.
León: landets best bevarte by i kolonistil, og oppviser en lang rekke historiske bygg og flotte kirker. Katedralen fra 16-1700-tallet er den største i Mellom-Amerika.
Corn Islands (Islas del Maiz) Noen små, billige og avslappa øyer med bare 7000 innbyggere. Fine dykke og snorklemuligheter her og.

COSTA RICA: 7-8 dager
San José: ligger 1160 meter over havet og har mange museer, blant annet Museo del Oro Precolombino som huser en strålende samling av gullsmykker datert FØR tiden med Columbus.
La Fortuna/Arenal: er den berømte vulkanen, som har en konstant aktivitet, og utbrudd hvert 20 minutt. Den rager 1633 meter over havet.
Nasjonalparker: Manuel Antonio og Quepos, Corcovado.

PANAMA: 7-10 dager. Vi er usikre på om vi kommer til å dra langs land ned til Peru, eller med fly.
Panamakanalen: 81 km lang, og 5 % av verdenshandelen går gjennom kanalen.
Panama City De mest interessante severdighetene er Metropoletan-kirken, som ble bygd på 1600-tallet, Kanalmuseet i Panama, Plaza de Bolívar, president- palasset og det historiske museet i Panama.
San Blas-øyene 378 små øyer, der bare 49 er bebodd. Ligger i Karibien rett utenfor kysten av Panama. Har en lokal stamme ved navn Kuna Yala og som har sin helt egen kultur.
Bocas del Toro-øyene: Ble oppdaget av Columbus i 1502 og består av i alt 68 øyer. Frodige øyer med et rikt dyreliv.

PERU: Vi får se hvor mye tid vi har igjen når vi kommer hit, men Machu Picchu skal vi hvert fall se!
Machu Picchu og andre ruiner: ”Inkaenes fortapte by” Er en landsby som ligger på 2430 meter. I Inkaenes storhetstid bygde de denne byen som var naturlig gjemt oppe i fjellene. Her kommer vi mest sannsynlig til å gå inka-trail, der vi får se forskjellige inkaruiner og Machu Picchu.
Cusco: Var Inka imperiets hovedstad. Dette skal være en vakker by som har mye bevart arkitektur som kan være gøy og utforske. Det er fra denne byen vi går opp til Machu Picchu.
Arequipa: Ligger 2300 meter over havet, og er omringet av 3 mektige vulkaner. Her er det mange gamle bygninger som har overlevd byens 500 år.

Etter dette er det vel på tide å vende nesa hjemover snart. Vi har ikke planlagt hvordan det skal foregå men..

Vi har nå hatt to fine netter i Vidars leilighet. I går var vi på Mexicansk restaurant og på kino og så The Book of Eli, og i dag har vi spilt volleyball på stranda her i San Diego, og spist taco med gutta som bor her.
 


(Det er ikke så varmt som det ser ut til)

3 kommentarer:

Anne Berit sa...

Hei det så koserlig ut og så gjestfrie.Nå begynner den delen av turen som kan bli veldig spennende.Kan hende litt for spennende for meg.Mammaer hvet dere sånn er det bare.Ta godt vare på hverandre og ikke la dere bli lurt.Når kommer Jørgen til dere og i hvilket land? Vi var på NM på ski i går,pappa er i dag også.Det var kjempestemning så det er det sikkert i dag også.Til onsdag skal pappa og jeg til Praha og være til søndag.Vi skal være sammen med noen fra jobben så det gleder vi oss til.Håper og høre snart fra dere,det blir veldig spennende??? Klem mamma.

Lenamor sa...

Ser ut som dere går en veldig spennende og opplevelsesrik reiserute i møte nå. Skjønner mammaer kan bekymre seg litt, men dere har hverandre og er vel rimelig reisevante begge to nå. Her hjemme er det kaldt og vi lengter sårt etter varmen. Regner dere med å komme hjem i mai? Når kan jeg starte å telle ned dager? Gleder meg helt utrolig til å få dere hjem og tenker masse masse på dere. Vi har masse moro å ta igjen når dere vender tilbake til Norge igjen:). Ha det fint videre, vi snakkes :) Glad i dere begge. klem Lena

Hilde sa...

Hallo kjære dere! Endelig har jeg fått lest de to siste blogginnleggene deres. Så bra at Vidar tok dere med på show og at dere kunne bo hos ham etpar dager da dere var i California. Det er nok godt å komme sydover i varmen etter kaldt vær lenger nord.
Kom hjem fra London sent igår. Der var det bart og litt vårlig - det var deilig. Bra seminar, sigtseeing i byen, Kew Gardens, musikalen Phantom of the Opera mm. Før det var det kjempestemning med NM på ski i Stokke. 45 000 tilskuere var innom de 4 dagene det varte. Vi var på pemieutdeling i Stokke sentrum og Guttorm og jeg var på stadion lørdagen - skikkelig morro. På kvelden var Arne og jeg på NM dans. Sies nå å være beste NM noensinne!!
Er enig med Anne Berit at dere nå må være mer skeptiske og kritiske i de valgene dere gjør - siden dere er i mellom Amerika. Godt å vite at dere er erfarne reisende nå og fornuftige begge to!
Tenker masse på dere! Lykke til videre og tace care!